Рулца от ориз
Нещо като суши, но не толкова сурово.
Необходими продукти:
За първа част:
- 150 г рибен пастет
- 1 разбито яйце
- малко олио
За втората част:
- ориз
- фурикаке
Начин на приготвяне:
Първа част:
1. Загрейте олио в тиган.
2. Излейте половината от разбитото яйце.
3. Завъртете тигана, за да се получи тънък омлет.
4. Поставете омлета на чиния.
5. Повторете с останалата част от яйцето.
6. Намажете първия омлет с рибения пастет.
7. Покрийте с втория омлет.
8. Намажете отново с пастета.
9. Завийте ги като суши.
10. Приберете краищата.
11. Покрийте чинията с фолио.
12. Приготвяйте 10 минути на пара.
13. Махнете фолиото и нарежете на малки парченца.
Втора част:
1. Сложете ориза на покрита с найлоново фолио бамбукова подложка.
2. В единия край сложете от рибения пастет.
3. Навийте като за суши.
4. Нарежете на порции.
5. Поръсете с фурикаке и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ