Риба със сметана и подправки
Пържена риба с масло и сметанов сос.
Необходими продукти:
- 4 филета обезкостена морска риба (по около 200 г всяко)
- 60 г масло
- 2 с.л. олио
- 250 мл течна животинска сметана
- сол и пипер на вкус
- 2 стръка пресен лук
- 1 ч.л. червен пипер
- лют пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Филетата риба обтрийте със сол и черен пипер.
2. Сгорещете в тиган олиото, разтопете в него 50 г от маслото и запържете двустранно рибните филета колкото да се запечатат.
3. Прехвърлете в тавичка, залейте със сметаната и запечете на 200 градуса за 10 минути в предварително загрята фурна.
4. Докато рибата се пече, нарежете косо лука, разтопете останалото масло и запържете в него лютия и червения пипер.
5. Прехвърлете готовите филета в индивидуални порции и залейте с останалата в тавичката сметана.
6. Отгоре покапете с овкусеното масло и поръсете пресния лук.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ