Панирана риба със зеле и моркови
Печена риба със зеленчуци и коричка от кашкавал и майонеза.
Необходими продукти:
- 700 г почистено и размразено рибно филе от вид риба по избор (без кости, може с кожа)
- сол и пипер на вкус
- 1/2 лимон
- брашно за овалване
- 6 с.л. растителна мазнина за готвене
- 1 голяма глава лук
- 2 моркова
- 400 г зеле
- 2-3 с.л. майонеза или заквасена сметана
- 50 г кашкавал
- листа пресен копър или магданоз за украса по желание
Начин на приготвяне:
1. Рибното филе нарежете на парчета. От това количество трябва да ви излязат 8 парчета - по 2 в порция. Поръсете със сол и пипер и покапете със сока на половин лимон. Оставете настрана за 5-10 минути.
2. През това време наситнете лука, рендосайте морковите и наситнете зелето.
3. Сипете 4 с.л. олио в тиган и пуснете да се сгорещят на умерен огън. Овалвайте парчетата риба в брашно и пържете двустранно за по около 4 минути от страна - до образуването на апетитна златиста коричка. Вадете готовата риба в йенска тенджера като подреждате парчетата на дъното.
4. Тигана от пърженето забършете с домакиснка хартия, за да се почисти попадалото брашно. Сгорещете 2 с.л. олио и запържете лука за 3 минути като бъркате. Добавете морковите и гответе още 3 минути. След това прибавете зелето, овкусете със сол и пипер, размешайте доколкото е възможно и сложете капак. Намалете леко огъня и оставете да се готви 10-тина минути под капак - докато зелето омекне.
5. Изсипете готовите зеленчуци върху парчетата риба и заравнете. Отгоре покапете майонезата и върху нея поръсете с рендосания кашкавал.
6. Пъхнете в загрята на 200 градуса фурна за 20 минути. По желание преди поднасяне поръсете с пресни листа копър или магданоз за красота.
Източник: YouTube/Дневник Домохазяйки
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ