Риба с карфиол, домати и кашкавал
Диетична риба върху карфиолени резени с домати, лук и кашкавал.
Необходими продукти:
- 1 глава карфиол
- сол и пипер
- 1-2 с.л. олио
- 200 г кашкавал
- 800 г рибно филе без кости от вид риба по избор
- 1 глава лук
- 1-2 домата
- 4 с.л. майонеза или гъста млечна незаквасена сметана
Начин на приготвяне:
1. Измийте главата карфиол, махнете кочана и листата, а останалата част нарежете на филийки както си е цяла. От една грава трябва да извадите 4 карфиолени резена.
2. Намажете с олио тава. Поръсете карфиолените резени със сол и пипер и ги наредете в тавата. Отгоре разпределете половината рендосан кашкавал.
3. Овкусете със сол и пипер рибата. Нарежете филето на такива парчета, че да паснат върху слайсовете карфиол. Поръсете рибата със сол и пипер и поставете върху карфиола с кашкавал.
4. Нарежете на кръгчета лука и доматите и сложете по 1 кръгче лук в средата на всяка риба и по няколко резена домат на един ред.
5. Отгоре покапете с майонеза или сметана. Върху нея разпределете останалия рендосан кашкавал.
6. Покрийте с капак или алуминиево фолио. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути. Махнете капака/фолиото и допечете за още 5-8 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ