Риба с чушки и кокос по индийски
Пържена риба треска в масло с къри сос.
Необходими продукти:
- 600-800 грама филе от треска, налим (милхалца)
- 1 зелена чушка
- 1 червена чушка
- 2 глави лук
- 2 скилидки чесън
- 2 ябълки
- 2 с.л. разтопено масло
- 2 ч.л. настърган джинджифил
- 2 с.л. кокосови стърготини
- 1 с.л. къри
- 1 ч.ч. вода
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Измийте чушките, почистете ги от семената и ги нарежете на големи кубчета.
2. Почистете и нарежете лука на ситно. Следва чесънът - намачкан, ябълките - на кубчета.
3. Ако рибата е цяла, филетирайте я с остър нож, като режете от опашката към главата. Премахнете коремните и гръбните перки, както и костта. След това нарежете филето на няколко големи парчета.
4. Запържете рибните парченца в разтопеното масло, след което ги отделете настрана.
5. Следва лука - изсипете го в тигана и пържете 2-3 минути докато стане прозрачен. Добавете ябълките, чесъна и джинджифила и гответе още 2-3 минути.
6. В запръжката добавете кокосовите стърготини, кърито и чаша вода и захлупете под капак за 10-тина мин. докато сосът се сгъсти. След това върнете и рибните филета да се задушават със соса още 10 минути.
7. Преди да сервирате подправете със сол и черен пипер на вкус.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ