Риба с броколи под снежна завивка
Печена риба в сметана и бити белтъци.
Необходими продукти:
- 400 г рибно филе (тилапия, скумрия, сьомга, пангасиус или друг вид по желание)
- 1/2 глава броколи
- 100 мл готварска сметана
- 3 яйца
- 1/2 ч.л. горчица
- 1 ч.л. зехтин
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Кипнете вода и шокирайте в нея рибата за 3 минути.
2. Кипнете друга вода, подсолете я и варете броколите за 5 минути.
3. Пригответе соса като смесите яйчените жълтъци със сметаната, горчицата, зехтина и подправките.
4. Разбийте яйчените белтъци на сняг с щипка сол.
5. Положете рибата в тавичка, наредете до нея броколите, залейте със соса и отгоре намажете белтъците. Последното изисква малко инат.
6. Увийте тавата във фолио
7. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20 минути, махнете фолиото и печете още 7 минути. Ако филето е много дебело, гответе малко повече време.
8. Сервирайте с добре охладено бяло вино.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ