Регистрация

Печена риба в бутер тесто

Печена риба в бутер тесто
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2077

Пакетчета с риба, гъби, картофи и домати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пакет бутер тесто
  • 2 филета риба без кости (със сьомга става най-вкусно, но опитайте акула и дори речните шаран и толстолоб)
  • 1 варен картоф
  • 10 гъби от консерва или буркан (малки печурки)
  • 1 глава лук
  • 1 домат
  • 1 малка опаковка майонеза
  • подправка за риба
  • 1 с.л. растителна мазнина
  • 1 жълтък
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Разтворете бутер тестото и го разделете на две части като прецените формата спрямо тази на рибните филета. Ако е необходимо, нарежете филето. Сложете в средата на всяко парче тесто по филе и отгоре поръсете с подправката за риба.

2. Наситнете лука и го запържете за кратко в растителната мазнина.

3. Картофа нарежете на кръгчета и сложете върху рибата. Може да го посолите и опиприте малко. Отгоре намажете с майонеза, а върху нея разпределете наситнените гъби.

4. Изсипете лучената запръжка върху гъбите и отгоре подредете домата, нарязан на кръгчета. Посолете отново и след това намажете с останалата майонеза.

5. Загърнете на пакетче с тестото, като намаслите прещипващите се крайща и ги притиснете с вилица един към друг.

6. Намажете кората с разбития жълтък и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30-тина минути. Щом коричката на тестото започне да придобива златист цвят, извадете.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта