Печена риба в бутер тесто
Пакетчета с риба, гъби, картофи и домати.
Необходими продукти:
- 1 пакет бутер тесто
- 2 филета риба без кости (със сьомга става най-вкусно, но опитайте акула и дори речните шаран и толстолоб)
- 1 варен картоф
- 10 гъби от консерва или буркан (малки печурки)
- 1 глава лук
- 1 домат
- 1 малка опаковка майонеза
- подправка за риба
- 1 с.л. растителна мазнина
- 1 жълтък
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Разтворете бутер тестото и го разделете на две части като прецените формата спрямо тази на рибните филета. Ако е необходимо, нарежете филето. Сложете в средата на всяко парче тесто по филе и отгоре поръсете с подправката за риба.
2. Наситнете лука и го запържете за кратко в растителната мазнина.
3. Картофа нарежете на кръгчета и сложете върху рибата. Може да го посолите и опиприте малко. Отгоре намажете с майонеза, а върху нея разпределете наситнените гъби.
4. Изсипете лучената запръжка върху гъбите и отгоре подредете домата, нарязан на кръгчета. Посолете отново и след това намажете с останалата майонеза.
5. Загърнете на пакетче с тестото, като намаслите прещипващите се крайща и ги притиснете с вилица един към друг.
6. Намажете кората с разбития жълтък и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30-тина минути. Щом коричката на тестото започне да придобива златист цвят, извадете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ