Регистрация

Печена риба с моркови и картофи

Печена риба с моркови и картофи
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2761

Рибни хапки под завивка от картофи, моркови, лук и лимон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 грама рибно филе или риба (сьомга, треска или друг вид по избор)
  • 2 моркова
  • 1 глава лук
  • 3 с.л. доматен сос (салца)
  • 2 картофа
  • сол и други подправки на вкус
  • 3-4 с.л. зехтин
  • 1-2 лимона

Начин на приготвяне:

1. Намазнете тавичка за печене със зехтина, почистете, осолете и нарежете рибата на хапки и ги подредете в тавичката. Между тях сложете резени лимон.

2. Лука наситнете, моркова - рендосайте. Загрейте малко зехтин на тиган, запържете лука до покафеняване, добавете моркова, гответе още няколко минути, сипете и доматеното пюре и (ако прецените, че има нужда) малко вода.

3. Осолете на вкус, като имате предвид, че и рибата е солена. Добавете още зеленини и билки по желание.

4. Сега, на спрян огън и след като сте опитали на вкус, настържете в тигана и картофите, омешайте всичко заедно и разпределете запръжката върху рибата.

5. Покрийте тавичката с алуминиево фолио и пуснете да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути. След това разгърнете фолиото и допечете за още 10 минути.

6. Сервирайте с глезотии по избор - резени лимон, наситнен див лук или чесън, пресни билки по желание.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта