Регистрация

Рецепта за панирани калмари

Рецепта за панирани калмари
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 6711

Хрупкави, крехки и ароматни калмари, от които става идеално предястие.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г пресни калмари, нарязани на кръгчета
  • 500 мл олио за дълбоко пържене
  • 300 г царевично брашно
  • половин ч.л. сол (за мариноване)
  • 1 ч.л. захар (за мариноване)
  • половин ч.л. пипер (за мариноване)
  • 1 бяло яйце (за мариноване)
  • 1 с.л. къри на прах (за мариноване)
  • щипка 5 подправки (за мариноване)
  • 1 с.л. обикновено брашно (за мариноване)

Начин на приготвяне:

1. Мариновайте калмарите за поне 30 минути; най-добре за цялата нощ.

2. Оваляйте в царевично брашно и изпържете в дълбока мазнина на порции, от по 1 минута, или докато станат златисти (тайната за хрупкави калмари е олиото да е горещо, но не толкова, че да пуши).

3. Сервирайте веднага с резени лимон, чеснова майонеза или какъвто сос предпочитате.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта