Регистрация

Пълнени калмари с гъби и лук

Пълнени калмари с гъби и лук
Лесно   |   Порции 5   |   Видяна: 2079

Ордьовър с калмари в оригинална форма.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 5 калмара
  • 300 грама печурки
  • 3 глави лук
  • 100 грама кашкавал
  • 100 грама масло
  • сол и черен пипер
  • моркови и зелени подправки за украса

Начин на приготвяне:

1. Потърсете си калмари с все ушичките. Сварете ги за няколко минути в подсолена вода и ги обелете.

2. Отсранете ушите и оставете само тялото, подобно на черво. Нарежете на ситно.

3. Наситнете лука и го запържете в маслото до златисто. Щом покафенее, прибавете и гъбите.

4. Осолете и опипрете запръжката и добавете наситнените остатъци от калмари да се готвят с плънката за няколко минути. На спрян огън настържете кашкавала и разбъркайте.

5. Напълнете калмарите с така приготвената запръжка.

6. Можете да ги украсите като им сложите очички от черен пипер на зърна. По-семплия, но и лесен вариант предвижда да поръсите морските дарове с наситнени пресни подправки, от които много подходящ е магданозът.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта