Пълнени калмари с гъби и лук
Ордьовър с калмари в оригинална форма.
Необходими продукти:
- 5 калмара
- 300 грама печурки
- 3 глави лук
- 100 грама кашкавал
- 100 грама масло
- сол и черен пипер
- моркови и зелени подправки за украса
Начин на приготвяне:
1. Потърсете си калмари с все ушичките. Сварете ги за няколко минути в подсолена вода и ги обелете.
2. Отсранете ушите и оставете само тялото, подобно на черво. Нарежете на ситно.
3. Наситнете лука и го запържете в маслото до златисто. Щом покафенее, прибавете и гъбите.
4. Осолете и опипрете запръжката и добавете наситнените остатъци от калмари да се готвят с плънката за няколко минути. На спрян огън настържете кашкавала и разбъркайте.
5. Напълнете калмарите с така приготвената запръжка.
6. Можете да ги украсите като им сложите очички от черен пипер на зърна. По-семплия, но и лесен вариант предвижда да поръсите морските дарове с наситнени пресни подправки, от които много подходящ е магданозът.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ