Пъстърва с каперси и масло
Пържена риба в масло със заливка от маслен сос с каперси, босилек и розмарин.
Необходими продукти:
- 4 филета от пъстърва или друга риба по ваш избор (по 180-200 грама всяко)
- 60-80 грама масло
- сол и пипер на вкус
- магданоз
За соса:
- 180 г масло
- 4 с.л. каперси
- 2 с.л. сос песто
- клонка розмарин
Начин на приготвяне:
1. Рибата посолете и опипрете хубаво. Сгорещете масло и пържете в него филетата двустранно до готовност.
2. В малка метална касерола или купичка разтопете маслото на умерен огън и го оставете да се самозапържи докато не зацвърчи. След това добавете розмарина и каперсите, гответе 30-тина секунди, махнете от огъня и добавете и пестото. Разбъркайте много добре и извадете клончето розмарин. Можете да накъсате част от листенцата обратно в соса.
3. Сервирайте рибните филета топли, като ги залеете с ароматното масло. Отгоре поръсете с листенца пресен магданоз. Поднесете салата, гранитура или и двете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ