Панирано лабне или панирано цедено мляко
Мезе от панирано кисело мляко на топчета.
Пържено кисело мляко - така поднесена идеята за панирани топчета от кисело мляо звучи като непостижимо кулинарно удоволствие, но всъщност е лесно за направа постсоциалистическо мезе, известно на мнозина от родните заведения. Как да си го направите в домашни условия - показва Иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев.
Първо си намерете лабне или цедено кисело мляко на топчета. Следва да си сипете брашно в една съдинка, галета в друга, а в трет да разбиете яйце. В тиган се сгорещява олио. Топчетата се овалват първо в брашно, после в яйце, след това в галета и по желание още веднъж яйце и галета. После се пържат до златисто и се вадят в чиния, застлана с домакиснка хартия.
На финала можете да поръсите с копър, чесън или да поднесете с разбъркано кисело мляко с чесън и копър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ