Регистрация

Пържени тиквички в два варианта

Пържени тиквички в два варианта
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 5140

Тиквички с кисело мляко, копър и чесън или пък с оцет.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Колкото и да отбягвам мазните и пържени храни, едва се сдържам през лятото да не си направя едни вредни и уникално вкусни тиквички на тиган, стабилно потънали в маслената баня при термичната обработка. Макар и да казват, че са канцерогенни, смятам, че веднъж-два пъти в годината този тип ястия няма да навредят на здравето и фигурата.

Имам и още един проблем с рецептата - съпругът ми се мръщи на почти всичко от растителния свят, а специално тиквичките нарича "храна за прасета". Затова, когато ги пържа, уговорката е да са много прегорели, та да не се усеща вкуса на тиквичка, а ястието да мирише на бирено мезе от неопределен вид. Затова и моите тиквички, които виждате на снимката, са като препечени на някой островитянски плаж. Ето и как ги правя:

Необходими продукти:

  • 2 тиквички
  • 200 мл олио или друг вид мазнина по избор за пържене на маслена баня
  • ½ кофичка кисело мляко
  • 2х8 скилидки чесън
  • връзка копър
  • 1 ч.л. масло
  • сол
  • 100 мл ябълков оцет

Начин на приготвяне:

1. Измийте тиквичките и ги нарежете на колелца. Осолете ги.

2. Сгорещете мазнината и пържете тиквичките двустранно до покафеняване. Извадете върху домакинска хартия, за да се отцеди ненужното олио.

3. Пригответе млечния дресинг като смесите киселото мляко с половин връзка копър и 8 намачкани скилидки чесън. Осолете на вкус.

4. Киселият сос ще направите като разтопите маслото без да го кипвате, разбиете го с 8 смачкани или накълцани скилидки чесън и добавите оцета и половин връзка наситнен копър. Осолете на вкус.

5. Поднесете тиквичките с двата дресинга или един от тях по желание. Не мешайте заедно двете заливки, а по-добре ги редувайте.

Добър апетит!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта