Пълнени тиквички с кайма, ориз и домати
Печени тиквички с плънка от ориз и кайма, поднесени с млечен сос.
Тиквички в млечен сос - любимо предястие, което можете да превърнете в основно, ако заложите на ориз и кайма и изпечете зеленчука с тях. Как се приготвя - показва Иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев. Получава се апетитна храна с красива визия, неустоим вкус и силна питателност. Пък и не е особено калорична, затова е идеална за топлите дни.
Тиквичките се украсяват с бразди от вилица - как се прави - гледайте във видеото по-горе. Нарязват се на 2-3 парчета всяка и се издълбава част от сърцевината им. В тиган се запържва лук, добавя се кайма, ориз, вода, магданоз, сол и червен пипер, а след няколко минути и наситнената издълбана сърцевина от тиквичките. Доовкусява се с доматено пюре и рендосани пресни домати. Задушава се до оцъкляне на ориза и с получената смес се пълнят тиквичките. Поставят им се капачета от доматени резени и се пъхват в предварително загрята на 180 градуса фурна за 1 час.
Сосът се приготвя като се разбиват яйца и кисело мляко със соса от печенето на ястието. Сгъстява се на слаб огън на котлон и се разпределя в чиниите. Отгоре се поставят тиквичките и ястието се поръсва с листенца пресен магданоз. Въпреки че е месна гозба, може да се хапва и по-студено. Списък с точните продукти ще намерите в края на клипа на Звездев.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ