Панирани тиквички с топинг от зеленчуци и сирене
Печени тиквички с панировка и коричка от кашкавал, бяло сирене, спанак, лук и чушки.
Необходими продукти:
- 3 тиквички
- 100 г царевично брашно
- 2 яйца
- сол и червен пипер
- растителна мазнина за готвене
- 1 глава лук
- 1 морков
- 1 чушка
- 1 ч.л. чесън на прах
- 1 ч.л. къри
- 80 г кашкавал
- 30 г листа бейби спанак
- 80 г бяло сирене
Начин на приготвяне:
1. Тиквичките измийте добре и нарежете с все обелката на надлъжни плоски парчета. Не трябва да са много тънки, за да не прегорят - една тиквичка на 4 парчета е достатъчно.
2. Разбийте яйцата в чиния със сол и червен пипер. В друга чиния сипете царевичното брашно. Застелете голяма тава с хартия за печене, а хартията покапете с растителна мазнина и размажете, за да се разпредели равномерно.
3. Взимайте тиквичка, овалвайте хубаво в разбитите яйца, а след това и в царевично брашно. Редете една до друга, но без да се застъпват в тавата.
4. Пъхнете в загрята на 200 градуса фурна за 20-25 минути.
5. През това време работете чевръсто върху топинга. Наситнете лука и чушката, а моркова рендосайте. Сгорещете 3 с.л. олио в тиган и запържете лука за 3 минути. Добавете чушката и моркова и гответе още 5-6 минути. Овкусете със сол и прехвърлете в купичка.
6. Добавете нарязаните листа спанак и рендосания кашкавал. Поръсете с чесън на прах, къри и червен пипер на вкус и разбъркайте много добре.
7. Извадете тиквичкитеи разпределете топинга върху тях. Отгоре поръсете с натрошено бяло сирене. Върнете във фурната вече на 180 градуса за още 10 минути.
8. След това сервирайте като предястие, гарнитура или леко основно.
Източник: YouTube/perfekte rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ