Регистрация

Мързеливи пържени тиквички с чесън

Мързеливи пържени тиквички с чесън
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 868

Лесен начин за паниране на тиквички.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г тиквички
  • 2/3 ч.л. сол
  • 1/3 ч.л. млян черен пипер
  • 1 с.л. сладък червен пипер
  • лют пипер на вкус/по желание
  • 3 с.л. брашно
  • 4 с.л. олио
  • 2-3 скилидки чесън
  • стрък пресен лук

Начин на приготвяне:

1. Измийте добре тиквичките и ги разполовете първо през дължината, а след това и през широчината, така че от всяка тиквичка да се получат 4 четвъртини тип лодки. Следва да нарежете на парчета като хванете всяка четвъртинка и я режете напречно с лек диагонал. Парчетата трябва да са с големината на хапка.

2. Съберете парчетата в купа и поръсете със солта, черния, червения и лютия пипер. След това ръснете и брашното и разбъркайте добре с ръце.

3. Сипете олиото в тиган и сгорещете на умерен огън. Изсипете тиквичките в мазнината и гответе 4 минути. После пресирайте отгоре чесъна и гответе още 4-5 минути.

4. Наситнете пресния лук, поръсете тиквичките, разбъркайте и оставете за 1 минута колкото лукът да се задуши.

5. Прехвърлете в чиния и сервирайте като гарнитура или салата от пържени зеленчуци.

 

Източник: YouTube/Neues Rezept

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта