Пържени спагети по индонезийски
Пикантни спагети с наистина много съставки.
Необходими продукти:
- яйчени спагети
- ½ глава лук
- 2 скилидки чесън
- 1 люта чушка
- скариди / пилешко месо
- краставица
- кълнове папуда или бобени кълнове
- гъби
- 4 яйца - по 1 за всяка порция
- къри на прах
- гъст индонезийски сладък соев сос Kecap Manis
- фъстъчено масло
Начин на приготвяне:
1. Сварете предварително спагетите или ги сложете да се варят докато приготвяте останалите съставки.
2. Нарежете ситно чесъна, лука и лютата чушка и леко ги запържете в малко фъстъчено олио до златисто.
3. Добавете скаридите или пилешкото месо и пържете до готовност.
4. Прибавет езеленчуците (без бобените кълнове и краставицата) и пържете до желаната степен на готовност.
5. Отместете всичко в едната страна на уока и в средата му счупете яйцето и го разбъркайте.
6. Добавете спагетите и бобените кълнове.
7 Разбъркайте всичко добре.
8. Прибавете 1 ч. л. с връх къри на прах за всяка порция и покрийте всичко със сладкия соев сос (около 5-6 с. л.).
9. Разбъркайте отново.
10. Сервирайте спагетите, гарнирани с нарязана на пръчици прясна краставица.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ