Пържени калмари с чесън
Калмари на тиган с лимон и чесън.
Необходими продукти:
- 500 г туби от калмари (или нарязани на кръгчета)
- 3 скилидки чесън
- сол и пипер на вкус
- 4 с.л. брашно
- олио за пържене
- лимон за поднасяне
- магданоз или копър за порсъване по желание
Начин на приготвяне:
1. Калмарите нарежете на шайби и прехвърлете в купа.
2. Чесъна намачкайте на паста с малко сол и прибавете при калмарите. Разбъркайте много добре.
3. Овкусете със сол и пипер и разбъркайте отново.
4. Посипете с брашното, разбъркайте пак, за да полепне хубаво по шайбите.
5. Сгорещете олио в тиган и пържете до златисто. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия, за да попие излишната мазнина.
6. Сервирайте с резени лимон и поръска от наситнена прясна подправка по избор.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ