Панирани калмари с хрупкава коричка
Пържени каламари с панировка от брашно, яйце и галета.
Необходими продукти:
- 1 кг туби калмари
- 140 г брашно
- 1 ч.л. сол
- 1-2 яйца
- 140 г галета
- 150-200 мл олио
Начин на приготвяне:
1. Калмарите почистете и нарежете на кръгчета или лентички. Подсушете.
2. Посолете, обтрийте добре със солта и прехвърлете в найлонов плик за храна.
3. Изсиепете отгоре брашното и друсайте плика, докато цялото полепне по калмарите.
4. Разбийте яйцето в купа, прехвърлете си галетата в чиния и си сгорещете част от олиото в тиган.
5. Взимайте парче калмар от плика, овалвайте в яйце, после в галета и пържете до образуването на апетитна златна коричка.
6. Вадете в чиния, застлана с домакинска хартия.
7. Поднесете по желание с лимонов сок или сос от лимонов сок, чесън и копър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ