Луксозно мезе с калмари и цвекло
Лесно | Порции 3-6
| Видяна: 3416
Ордьовър с морски дарове и руски акцент, с който можете да посрещнете гостите на по чашка.
Необходими продукти:
- 2 глави варено цвекло
- 100 грама кашкавал
- 1-2 скилидки чесън
- 150 грама майонеза
- 3 бр. калмари
Начин на приготвяне:
1. Рендосайте цвеклото и кашкавала.
2. Сварете калмарите, отделете пипалата за украса, а месото нарежете на лентички.
3. Смесете калмареното месо с кашкавала и цвеклото, добавете нарязания на ситно или намачкан чесън, сипете майонезата и разбъркайте хубаво.
4. Пресипете лилавата смес в чиния за ордьоври и украсете отгоре с пипалата от калмари. Поднесете за мезе към "твърдо гориво" или вино.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ