Пържени домашни вафлички с кайма
Пирожки с кайма в готови вафлени кори.
Необходими продукти:
- 1 опаковка готови вафлени корички
- 500 г кайма смес
- 4 яйца
- 2 с.л. майонеза
- 1 глава лук
- брашно за панировката
- сол, черен пипер и кимион на вкус
- връзка пресен магданоз, кориандър или копър по желание
Начин на приготвяне:
1. Наситнете лука.
2. В купа смесете каймата с лука, подправките, едно яйце и пресните билки.
3. Вземете една вафлена кора и намажете част от сместа върху нея. Захлупете с втора, без да притискате много.
4. Разбийте останалите три яйца с майонезата.
5. След 5-6 минути престой с каймата вафлените корички вече са се отпуснали и не са така чупливи. Вече можете да ги нарежете на правоъгълници.
6. Сгорещете растителна мазнина в тиган.
7. Овъргалвайте всеки правоъгълник първо в яйце, после в брашно, а накрая пържете от двете страни до покафеняване в мазнината.
8. Извадете в съд, застлан с домакинска хартия, за да се отцеди.
9. Поднесете с барбекю сос, майонеза, горчица или друга глезорийка, която би ви се харесала.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ