Пирожки с къри и месо
Банички с бутер тесто и кайма.
Необходими продукти:
- 1 опаковка бутер тесто, нарязано на квадрати
- 2 картофа на малки кубчета
- 1 супена лъжица къри
- 200 г кайма
- 1 ситно нарязан лук
- 2 чаени лъжички олио
Начин на приготвяне:
1. Сложете картофите във вряща вода и варете 10 минути.
2. Запържете 2 чаени лъжички олио в дълбок тиган и когато стане кафяво, добавете свинската кайма.
3. Прибавете картофите към каймата и сложете 1 супена лъжица къри, както и чили по желание. Разбъркайте добре.
4. Оставете настрани да изстива.
5. Предварително загрейте фурната на 200 градуса.
6. Изсипете плънката в средата на тестото и с помощта на вилица притиснете краищата.
7. Внимателно направете прорези по повърхността на пирожката, така въздухът ще може да излиза по време на печене.
8. Печете 15-20 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ