Пържен ориз с гъби и кимчи
Японски ориз без месо.
Необходими продукти:
- бучка масло
- зеленчуково олио
- няколко скилидки чесън, фино нарязан
- 1/2 глава лук, нарязан
- 1 стрък японски праз, нарязан на филийки
- китайски бульон за супа от свинско (или друг бульон по избор)
- малка шепа гъби намеко
- сол
- 2 ч сварен ориз
- 2 пълни с.л. кимчи
- соев сос
- 2 яйца
Начин на приготвяне:
1. Сложете масло и олио в голям тиган или уок. Когато маслото спре да се пени, добавете чесъна. Щом усетите аромата му, сложете лука и праза.
2. Когато лукът стане полу-прозрачен, сложете няколко ч.л. от бульона. Сложете и гъбите. Смесете хубаво и поръсете с малко сол.
3. Добавете ориза. Прибавете соев сос, за да оцвети леко ориза и за да му помогне да се натроши. Разбъркайте всичко и добавете кимчито. Ако е необходимо, доовкусете със сол.
4. Разбийте яйцата в купа с малка щипка сол. Направете кладенче в центъра на ориза и разбъркайте яйцата, докато се сготвят на около 70%. Разбъркайте с останалия ориз и поднесете веднага. По желание може да добавите настъргано сирене.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ