Задушено кимчи с телешко
Задушено кимчи с месо, картофи и тофу.
Необходими продукти:
- 3 - 4 ч.ч. кимчи
- 500 г телешки стек, нарязан на хапки
- 2 картофа, нарязани като за огретен
- тофу (твърдо, като за супа)
- гъби (кладница, печурка, еноки)
- 1/2 глава лук, тънко нарязан
- зелен лук
- 4 ч.ч. бульон или вода
- 2 скилидки счукан чесън
- 2 с.л. зехтин
- 1 ч.л. сусамово олио
- сол и пипер
- рибен сос (по желание)
- бобена паста или мисо (по желание)
Начин на приготвяне:
1. В голяма тенджерка за супа загрейте на силен огън зехтин и сусамово олио и сотирайте стека със сол, пипер и чесън, докато се карамелизира.
2. Върху телешкото подредете следните продукти в тази последователност:
- кимчи (с всички сокове),
- картофи, равномерно разпределени върху кимчито,
- лука върху картофите,
- гъбите върху лука,
- тофуто върху гъбите.
3. Напълнете с бульон или вода докато течността се изравни с останалите продукти или малко над тях.
4. Оставете да къкри за около 20 мин. Проверете след 10 мин. и овкусете - на този етап може да добавите малко рибен сос или малко бобена паста или мисо.
5. Поднесете с късозърнест ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ