Пълнено агнешко с пролетни зеленчуци
Пълнено агнешко с билки и пресни зеленини, поднесено върху зелено пролетно ризото.
Бон Апети
Излъчен на 14.04.2017
Вкусно домашно агнешко, направено като в луксозен ресторант готвят Лора и Стоян, за да ни убедят, че красивата и апетитна храна може да бъде направена у дома. За целта обаче трябва основния продукт - агнешко гръб, който да обезкостим и да завием на руло с пресен лук, киселиец и още зелени ароматни листа, които природата през пролетта щедро дарява на събуждане от зимния си сън. Следва да се увият зеленищата в овкусеното с подправки месо и да се изпече на фурна.
А през това време приготвяме гарнитура за агнешко месо като правим зелено ризото с пролетна нотка. Оризът се смесва с ароматно пюре, в което има грах и копър и се надипля с масло и пармезан, за да се превърне в оригинално ризото. Не забравяме и тавичката от печенето на мръвката. Щом извадим рулото, в нея сипваме вино и после деглазираме с масло. Така се получава апетитния сос за заливка.
На финала се сглабя ястието като върху зеленото канапе от ориз се сервира щедър резен агнешко руло, а отгоре се залива с ароматен маслен сос с вино. Вкусна идилия в чиния - гледайте във видеото как се прави.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ