Регистрация

Агнешки кускус

Агнешки кускус
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3782

Арабска манджа с агнешки пържоли.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 агнешки пържоли, нарязани на кубчета
  • 1.5 ч.ч. кускус
  • 1 глава лук, нарязан на кубчета
  • 1 голям домат, нарязан на кубчета
  • 1 глава чесън, фино нарязан на кубчета
  • сухо бяло вино
  • смляна канела
  • кимион
  • куркума
  • червен пипер
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. Загрейте зехтин в голям тиган за пържене, добавете лук, 2/3 глава чесън и домати. Добавете канелата, куркумата, кимиона и червения пипер на вкус и малко сол и пипер. Гответе докато лукът започне да омеква малко и добавете бяло вино, като намалите котлона в същото време. Изчакайте да се сгъсти.

2. Междувременно пригответе кускуса според указанията на опаковката и сложете агнешкото, още малко канела и оставащия чесън във втори тиган със зехтин на средно силен огън. Изчакайте да се сготви почти напълно и изсипете съдържанието на този тиган към първия. Разбъркайте хубаво, докато месото се сготви напълно и всички аромати се смесят.

3. Прибавете 1/2 от тази смес към сварения кускус, а останалото изсипете отгоре при сервиране.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30-40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта