Агнешки кускус
Арабска манджа с агнешки пържоли.
Необходими продукти:
- 2 агнешки пържоли, нарязани на кубчета
- 1.5 ч.ч. кускус
- 1 глава лук, нарязан на кубчета
- 1 голям домат, нарязан на кубчета
- 1 глава чесън, фино нарязан на кубчета
- сухо бяло вино
- смляна канела
- кимион
- куркума
- червен пипер
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Загрейте зехтин в голям тиган за пържене, добавете лук, 2/3 глава чесън и домати. Добавете канелата, куркумата, кимиона и червения пипер на вкус и малко сол и пипер. Гответе докато лукът започне да омеква малко и добавете бяло вино, като намалите котлона в същото време. Изчакайте да се сгъсти.
2. Междувременно пригответе кускуса според указанията на опаковката и сложете агнешкото, още малко канела и оставащия чесън във втори тиган със зехтин на средно силен огън. Изчакайте да се сготви почти напълно и изсипете съдържанието на този тиган към първия. Разбъркайте хубаво, докато месото се сготви напълно и всички аромати се смесят.
3. Прибавете 1/2 от тази смес към сварения кускус, а останалото изсипете отгоре при сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ