Агнешко, мариновано в кола
Киселината в колата прави месцето ви изключително крехко.
Необходими продукти:
За агнешкото:
- 1 кенче Кока Кола
- 2 агнешки котлета
- 3-4 скилидки чесън
- сушен розмарин
- сушена мащерка
- сол и пипер
- горчица
- зехтин
- 1/2 глава лук
За салатата:
- 1 домат на кубчета
- маруля
- 1/2 авокадо на кубчета
- 2 гъби, нарязани
- малко бяло сирене
- 1 чаена лъжичка балсамов оцет
- 1 чаена лъжичка зехтин
Начин на приготвяне:
За салатата:
1. Измийте всички зеленчуци (освен авокадото) и пригответе.
2. След това ги сложете в салатна купа.
3. Пригответе дресинга от чаена лъжичка балсамов оцет и чаена лъжичка зехтин и поръсете.
4. Разбъркайте добре и натрошете малко бяло сирене.
За агнешкото:
1. Измийте и подсушете котлетите, след това ги наредете в плитка чиния и излейте колата при тях. Оставете така за 15-20 минути.
2. Нарежете на ситно няколко скилидки чесън.
3. След като приключите с мариноването, отново измийте и подсушете месото. След това оставете още 2 часа да се маринова с чесън, розмарин, мащерка, сол и пипер.
4. Загрейте тиган за пържете и сложете вътре месото. Добре е котлетите да са на стайна температура преди термичната обработка.
5. Когато агнешкото е готово според предпочитанията ви, оставете го малко да изстине, а междувременно запържете малко лук в останалата мазнина.
6. Сервирайте котлетите на легло от лука и с малко горчица или ментов сос. Вкусно!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ