Агнешки котлети с ментова гремолата
Агнешко с много подправки.
Необходими продукти:
- 4 с.л. листа прясна мента
- 1 с.л. пресен магданоз
- 2 скилидки чесън
- 1.5 с.л. кора от лимон, нарязана на тънки ленти
- 2 с.л. зехтин extra virgin
- 8 агнешки котлета
- 2 моркова
- 2 тиквички
- 1 с.л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
1. За да направите гремолата, сложете мента, ситно нарязан магданоз и тънки ленти кора от лимон и разбъркайте хубаво. Изпечете на грил или барбекю, докато се затопли добре.
2. Сложете 1 с.л. зехтин. Сложете агнешките котлети от всяка страна на огъня за около 2 мин. или до желаната готовност. Оставете в покрит съд, за да са топли.
3. Изрежете краищата на морковите и тиквичките. С помощта на белачка за зеленчуци отрежете ленти. Загрейте останалия зехтин в голяма тенджера, прибавете зеленчуците и сотирайте докато омекнат - 3-5 мин.
4. Сложете агнешките котлети в чиния, полейте с лимоновия сок и поръсете с гремолата. Поднесете с гарнитура от зеленчуците.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ