Регистрация

Пълнени чушки с телешко

Пълнени чушки с телешко
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2794

Пълнените чушки са здравословни и изглеждат страхотно.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За плънката:

  • 2 пакета нетлъста телешка кайма
  • 4-6 средни червени чушки (може също жълти или оранжеви), със заоблена или квадратна форма за по-естетическа визия
  • 1/4 ч.ч. ориз (бял или кафяв)
  • 1 глава червен лук, нарязан
  • около 3 с.л. кетчуп
  • 1 ч.л. пресен риган, нарязан (ако не разполагате с пресен, използвайте 1/2 ч.л. сушен)
  • пресен магданоз на вкус
  • сол и пипер на вкус

За соса:

  • 1 голяма консерва цели домати, със сока
  • 1 с.л. кетчуп
  • 1 ч.л. риган, нарязан (или 1/2 ч.л. сушен)

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната до 180ºС.

2. Изрежете чушките напреко откъм дръжката и извадете семената.

3. В голяма купа смесете каймата, лука, ориза, кетчупа, ригана, магданоза и овкусете със сол и пипер. Смесете много добре.

4. С помощта на лъжица, напълнете с тази смес чушките. Сложете ги с отворения край в тавичка за печене, постлана с алуминиево фолио.

5. Направете соса като смесите необходимите за него продукти и изсипете върху чушките.

6. Покрийте съда плътно с алуминиево фолио.

7. Сложете във фурната и печете за час и половина или до предпочитаната готовност - месото не трябва да е розово.

8. Извадете от фурната и оставете да престои поне 5 мин. преди поднасяне.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта