Пълнени чушки с телешко
Пълнените чушки са здравословни и изглеждат страхотно.
Необходими продукти:
За плънката:
- 2 пакета нетлъста телешка кайма
- 4-6 средни червени чушки (може също жълти или оранжеви), със заоблена или квадратна форма за по-естетическа визия
- 1/4 ч.ч. ориз (бял или кафяв)
- 1 глава червен лук, нарязан
- около 3 с.л. кетчуп
- 1 ч.л. пресен риган, нарязан (ако не разполагате с пресен, използвайте 1/2 ч.л. сушен)
- пресен магданоз на вкус
- сол и пипер на вкус
За соса:
- 1 голяма консерва цели домати, със сока
- 1 с.л. кетчуп
- 1 ч.л. риган, нарязан (или 1/2 ч.л. сушен)
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната до 180ºС.
2. Изрежете чушките напреко откъм дръжката и извадете семената.
3. В голяма купа смесете каймата, лука, ориза, кетчупа, ригана, магданоза и овкусете със сол и пипер. Смесете много добре.
4. С помощта на лъжица, напълнете с тази смес чушките. Сложете ги с отворения край в тавичка за печене, постлана с алуминиево фолио.
5. Направете соса като смесите необходимите за него продукти и изсипете върху чушките.
6. Покрийте съда плътно с алуминиево фолио.
7. Сложете във фурната и печете за час и половина или до предпочитаната готовност - месото не трябва да е розово.
8. Извадете от фурната и оставете да престои поне 5 мин. преди поднасяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ