Полезна закуска от чушки с яйце
Лодки от чушки с плънка от яйце, кашкавал и добавки.
Необходими продукти:
- 2 тумбести чушки
- 4 малки яйца
- сол и пипер на вкус
- пресен или див лук (1-2 стръка)
- кашкавал от вид по желание (чедър, гауда или друг)
- 100 г колбас по желание (бекон, шунка)
- 4 стръка магданоз (само листата)
Начин на приготвяне:
1. Чушките измийте, разполовете през средата по дължина, така че да се получат лодки и почистете от семките и дръжките. Поставете с отвора нагоре в тава, застлана с хартия за печене и запечете на 180 градуса за 15 минути.
2. През това време си подгответе плънката. Яйцата са ясни. По желание си запечете бекон на кубчета на сух тиган или си нарежете на кубчета шунка. Можете да импровизирате с бяло сирене вместо с колбаса. Отделно си рендосайте жълтото сирене, наситнете листенцата на магданоза и пресния лук.
3. Във всяка от запечените кошнички сложете част от кашкавала, после колбас или сирене, чукнете по едно яйце отгоре, посолете, поръсете с пресен лук и магданоз и на финала - с още кашкавал.
4. Запечете на фурна за 10-15 минути колкото яйцето да се сготви. Сервирайте си и хапнете една засищаща и полезна закуска преди началото на работния ден!
Ако искате да видите как точно се прави - гледайте видеото ТУК!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ