Регистрация

Пълнени праскови с овесени ядки

Пълнени праскови с овесени ядки
Лесно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 1267

Праскови от компот с плънка от карамелизирани ядки и канела.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 консерва или компот праскови
  • 200 г овесени ядки
  • 3 с.л. захар
  • 1/2 ч.л. канела
  • пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Отцедете прасковите от соса или сока и ги подредете в чиния с отвора нагоре.

2. Сгорещете тиган на умерен огън и без да го намазнявате изсипете вътре овесените ядки, захарта и канелата. Разбърквайте постоянно за няколко минути. Ще се получат карамелизирани овесения ядки.

3. Разпределете ги във вътрешността на прасковите.

4. По желание можете да капнете малко от соса на консервата или компота, но опитайте кой вариант ви харесва повече - сиропирани или сухи.

5. На финала поръсете с пудра захар и поднесете.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 15 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта