Сладкиш с праскови
Лятно сладко и плодово изкушение.
Необходими продукти:
- 8 свежи праскови: обелени, без костилки и на нарязани на парченца
- 1/4 чаша бяла захар
- 1/4 чаша кафява захар
- 1/4 чаена лъжичка смляна канела
- 1/8 чаена лъжичка смляно индийско орехче
- 1 чаена лъжичка лимонов сок
- 2 чаени лъжички царевично нишесте
- 1 чаша брашно
- 1/4 чаша бяла захар
- 1/4 чаша кафява захар
- 1 чаена лъжичка хлебна сода
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 6 супени лъжици масло, охладено и нарязано на парченца
- 1/4 чаша вряща вода
- 3 супени лъжици бяла захар
- 1 чаена лъжичка смляна канела
Начин на приготвяне:
1. Предварително загрейте фурната на 200°.
2. В голяма купа смесете заедно прасковите, 1/4 чаша бяла и 1/4 чаша кафява захар, 1/4 чаена лъжичка смляна канела, индийско орехче, лимонов сок и царевично нишесте. Оставете сместа докато захарта се сгъсти. Изсипете в двулитрова тава и печете 10 минути.
3. Докато прасковите се пекат, смесете с брашното 1/4 чаша бяла и 1/4 чаша кафява захар, хлебна сода и сол. Използвайте блендер за тестени изделия или пръсти, за да добавите и маслото докато не се образува грубо тесто. Добавете вода и разбърквайте докато не се смеси, но внимавайте да не стане прекалено гладко.
4. Изсипете части от брашняната смес върху изпечените праскови.
5. Смесете трите супени лъжици бяла захар и лъжицата канела, за да приготвите топинга. Поръсете над сладкиша.
6. Печете за 30-35 минути или докато сладкишът стане златист.
7. Поднесете топъл с ванилов сладолед!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ