Пудинг с праскови
Свежото ви сладкишче ухае на праскови с ванилия.
Необходими продукти:
- 6 зрели праскови или нектарини (разрежете на половинки и отстранете костилките)
- 4 с. л. с връх естествена кафява захар
- 1 шушулка ванилия (разрежете надлъжно и отстранете семената)
- ½ ч. ч. масло
- ½ ч. ч. пудра захар
- 2 големи яйца
- 1 ч. ч. брашно с набухвател
Начин на приготвяне:
1. Нагрейте фурната на 180 С.
2. Сложете прасковите с кафявата захар в тенджерка, заедно със семената ванилия и 4 с. л. вода. Оставете да ври на слаб огън 5 минути и прехвърлете сместа в добре намазнена и леко набрашнена огнеупорна тавичка или купички.
3. Разбийте маслото с пудрата захар и яйцата до получаването на пухкава смес.
4. Прибавете брашното, разбъркайте добре и разпределете тестото върху прасковите.
5. Запечете в предварително загрята фурна за 45 минути.
6. Извадете от фурната и сервирайте със сладолед.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ