Сладкиш с праскови от компот
Пирог с плънка от извара и кисело мляко и топинг от праскови.
Необходими продукти:
За тестото:
- 250 г брашно
- 50 г масло или маргарин
- 1 яйце
- 2 с.л. кисело мляко
- 1/2 ч.л. сода
- 1 пакет ванилова захар
- лимонена кора
За плънката:
- 500 г извара
- 150 г захар
- 1 пакет ванилова захар
- 1 яйце
- 100 мл кисело мляко
- 50 г царевичен грис
- 7 праскови от консерва или компот
Начин на приготвяне:
1. Разбийте маслото със захарта и ваниловата захар, като използвате миксер. После добавете яйцето и бъркайте още.
2. Изгасете содата в киселото мляко и добавете към сместа. Накрая сложете лимонената кора и сипвайте постепенно брашното до получаването на тесто.
3. Намаслете дъното и стените на тава, разстелете в нея тестото така, че да има борд.
4. Разбийте изварата със захарта, ваниловата захар, яйцето, киселото мляко и гриста. Изсипете сместа в направеното кладенче от тесто и отгоре украсете с половинки или цели праскови.
5. Печете на 180 градуса до готовност - около 40 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ