Медено-лимонови парти бутчета
Печени пилешки бутчета с мед, лимон и чесън.
Необходими продукти:
- 18 долни пилешки бутчета
- 2 лимона
- 8 скилидки чесън
- 8 с.л. мед
- сол, черен и пушен пипер
Начин на приготвяне:
1. Бутчетата оставете с кожата, но обтрийте щедро със сол и двата вида пипер като бръкнете и под кожата.
2. Изстискайте сока на лимоните, намачкайте чесъна и ги смесете с меда.
3. Напъхайте подкожно част от този сос, с друга част от него намажете месото и подредете плътно в малка тавичка да се пекат. От соса трябва да ви остане повече от половината.
4. Пуснете да се готвят в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20 минути.
5. Залейте с остатъка от соса, печете още 7-8 минути, обърнете и допечете и от долната страна за 5 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ