Регистрация

Качиаторе - пилешко с вино, гъби и домати

Качиаторе - пилешко с вино, гъби и домати
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1057

Пилешко по италиански - качиаторе бутчета във винен сос със зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. олио
  • 4 цели пилешки бутчета
  • 2 глави лук (около 250 г общо)
  • 180-200 г сладки чушки (различен цвят е по-красиво)
  • 250 г гъби
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. суха мента
  • 1 ч.л. сух риган
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 2 скилидки чесън
  • 1 ч.л. захар
  • 100 мл бяло вино
  • 700 г домати

Начин на приготвяне:

1. Лука нарежете на тънки полумесеци, пилешките бутчета разделете на горна и долна част, доматите нарежете на кубчета, чушките - на лентички, а гъбите на полумесеци с дебелина около 0,5 см.

2. Сгорещете олиото в тиган и запържте двустранно бутчетата за по 3-4 минути от страна. Извадете.

3. На тяхно място сложете лука, чушките и гъбите. Гответе и бъркайте няколко минути докато продуктите се наместят и смесят в тигана. Оставете ги на спокойствие за 5 минути да се готвят на умерен огън.

4. Поръсете солта, пипера, захарта, ментата и ригана. Добавете намачкания или пресиран чесън. Разбъркайте, залейте с бялото вино и кипнете. Оставете да се готви за 3 минути.

5. Добавете доматите, похлупете, намалете огъня на слаб към умерен и оставете така за 7 минути.

6. Подредете бутчетата върху задушените зеленчуци с кожата нагоре. Сложете капака и оставете за 15 минути.

7. Обърнете бутчетата и захлупете отново. Гответе още 15 минути.

8. Обърнете бутчетата от първата страна и гответе 5 минути или докато не прецените, че месото е готово.

9. Махнете от огъня, поръсете с листа магданоз за разкош и поднесете докато е топло.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта