Пълнени патладжани с кайма и зеленчуци
Лодки от патладжани с месо и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 4-6 патладжана
- 1 глава лук
- 4 с.л. олио
- 1 голям морков
- 1-2 домата
- 350-400 г кайма
- сол и пипер на вкус
- 100 мл майонеза
- 120 г кашкавал
- пресен копър за поръсване
Начин на приготвяне:
1. 1. Измийте патладжаните и ги разполовете по дължина, за да се образуват лодки. След това с лъжица изгребете сърцевината. Нарежете я на кубчета.
2. Моркова нарежете на малки парченца, лука - наситнете, доматите наежете на кубчета.
3. Сгорещете олиото в тиган, запържете лука до леко потъмняване, добавете морковите и гответе още 2-3 минути. После добавете и патладжаните и гответе две минути. Следват доматите, каймата и подправките. Щом каймата се разпадне на трохи, намалете малко огъня и оставете да се готви 12-15 минути като периодично разбърквате.
4. Патладжаните подпредете с отвора нагоре в тава, застлана с хартия за печене. Напълнете лодките със запръжката, покапете с майонеза и разпределете рендосания кашкавал.
5. Печете в предварително загрята на 170 градуса фурна за 20-25 минути.
6. Поднесете с поръска от наситнен пресен копър по желание.
Източник:YouTube/Ольга Лунгу Plus
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ