Патладжани с пилешко и чери домати
Лодки от патладжани с кайма, зеленчуци и кашкавалена коричка.
Необходими продукти:
- 2 големи патладжана
- 2 с.л. олио
- 100 г лук (1 средна по размер глава)
- 200 г смляно пилешко месо
- 3 скилидки чесън
- 1 ч.л. червен пипер
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. лют пипер
- листата на 7-8 стръка магданоз
- 12 чери доматчета
- 50 г кашкавал
- листа магданоз или босилек по желание
Начин на приготвяне:
1. Патладжаните измийте добре и разполовете, за да се образуват 4 лодки. Не махайте дръжките. С малко ножче отрежете вътрешната сърцевина, като оставите дебел пласт от зеленчука към кората му. Извадената сърцевина наситнете.
2. Лука също наситнете, сгорещете олиото и запържете на умерен огън за 2-3 минути до леко позлатяване. След това добавете наситнения патладжан и гответе още 2 минути докато омекне.
3. Изсипете в тигана смляното пилешко. Бъркайте докато се разпадне на трохи и овкусете със солта, трите вида пипер и намачканите скилидки чесън. Оставете да се готви няколко минути.
4. През това време измийте чери доматите и нарежете на четвъртини. Наситнете листата на магданоза. Прибавете в тигана, разбъркайте и махнете от огъня.
5. Разпределете запръжката в патладжанените лодки, предварително поставени в тава, застлана с хартия за печене.
6. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор за 15 минути. Рендосайте кашкавала и си измийте листенца за украса.
7. Поръсете настъргания кашкавал, върнете в печката за 2 минути и извадете. Украсете със свежа зеленина и поднесете.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ