Регистрация

Патладжани с пилешко и чери домати

Патладжани с пилешко и чери домати
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1189

Лодки от патладжани с кайма, зеленчуци и кашкавалена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 големи патладжана
  • 2 с.л. олио
  • 100 г лук (1 средна по размер глава)
  • 200 г смляно пилешко месо
  • 3 скилидки чесън
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. лют пипер
  • листата на 7-8 стръка магданоз
  • 12 чери доматчета
  • 50 г кашкавал
  • листа магданоз или босилек по желание

Начин на приготвяне:

1. Патладжаните измийте добре и разполовете, за да се образуват 4 лодки. Не махайте дръжките. С малко ножче отрежете вътрешната сърцевина, като оставите дебел пласт от зеленчука към кората му. Извадената сърцевина наситнете.

2. Лука също наситнете, сгорещете олиото и запържете на умерен огън за 2-3 минути до леко позлатяване. След това добавете наситнения патладжан и гответе още 2 минути докато омекне.

3. Изсипете в тигана смляното пилешко. Бъркайте докато се разпадне на трохи и овкусете със солта, трите вида пипер и намачканите скилидки чесън. Оставете да се готви няколко минути.

4. През това време измийте чери доматите и нарежете на четвъртини. Наситнете листата на магданоза. Прибавете в тигана, разбъркайте и махнете от огъня.

5. Разпределете запръжката в патладжанените лодки, предварително поставени в тава, застлана с хартия за печене.

6. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор за 15 минути. Рендосайте кашкавала и си измийте листенца за украса.

7. Поръсете настъргания кашкавал, върнете в печката за 2 минути и извадете. Украсете със свежа зеленина и поднесете.

 

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта