Пълнени гъби с кашкавал и лук
Гъбени кошнички с лук и кашкавал.
Необходими продукти:
- 8 големи гъби
- 1 глава лук
- 1 с.л. олио
- 20 г масло
- сол и пипер на вкус
- връзка магданоз
- 150 г кашкавал
- 8 ч.л. течна сметана (по желание)
Начин на приготвяне:
1. Почистете гъбите, отделете пънчетата от шапчиците и наситнете пънчетата. Щапчиците подпредете с отвора нагоре в тава, застлана с хартия за печене.
2. Лука наситнете, сгорещете олиото и го запържете до прозрачност. Добавете пънчетата и маслото и гответе докато омекнат. Овкусете със сол и пипер, махнете от огъня и добавете наситнен магданоз. Получената смес разпределете в шапчиците.
3. Добавете по 1 ч.л. течна сметана във всяка шапчица. Можете да сложите още сол и пипер, ако прецените, че е необходимо.
4. Рендосайте кашкавал и го поръсете върху пълнените гъби. Запечете на 200 градуса за 15-20 минути.
5. Поднесете с пресен магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ