Кошнички с гъби и козе сирене
Естетичен солен ордьовър със сирене и гъби.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. дребни гъби, измити и грубо нарязани
- 1 ч.ч. бели гъби, измити и грубо нарязани
- 3 с.л. зехтин
- 2 скилидки чесън, пресован
- 2 с.л. прясна мащерка, на отделни листа
- 1 / 3 ч.ч. червено вино
- 1 / 2 ч.л. сол
- 100 г козе сирене
- 24 готови тестени кошнички
Начин на приготвяне:
1. Загрейте зехтина на средно силен огън и прибавете към него чесъна. Когато чесънът се позапържи, прибавете гъбите, червеното вино и 1 с. л. мащерка. Оставете на котлона докато виното се изпари и гъбите поомекнат – около 5-10 минути.
2. Докато гъбите се готвят, запечете тестените кошничти в предварително загрята на 180 С фурна за 3-5 минути докато се зачервят. Оставете ги настрани да изстинат.
3. Когато гъбите са готови, оставете ги настрани да изстинат напълно.
4. Сложете по малко козе сирене на дъното на всяка изстинала кошничка. Сложете отгоре малко гъби.
5. Наръсете кошничките с останалите листа мащерка и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ