Пролетна салата с картофи, чушки, репички и лук
Лесно | Порции 2
| Видяна: 1389
Свежа картофена салата с репички, зелени чушки и варени яйца.
Необходими продукти:
- 4 червени репички
- 4 картофа (или 8 пресни картофчета)
- 2 зелени чушки
- връзка пресен лук
- 1 яйце
- 40 мл зехтин
- листа свежа салата
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Сварете картофите и ги обелете. Най-вкусно става с пресни картофки, но ако използвате такива, сложете 8 вместо 4 броя.
2. Нарежете картофите на кубчета.
3. Сварете и яйцето и го нарежете при картофите.
4. Пресния лук наситнете, репичките и чушките нарежете на тънки полумесеци.
5. Накусайте измитите пресни листа и смесете всички зеленчуци. Осолете, залейте със зехтина и разбъркайте отново.
Най-важните съставки
зелен лук, зелена салата, зелена чушка, зелени чушки, зехтин, картофи, листа бейби салата, маруля, пресен лук, репички, салата, сол, чушки, яйце
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ