Постни сарми от лапад с булгур и орехи
Пролетни зелени сарми без животински продукти.
Бон Апети
Излъчен на 19.04.2016
Постните сармички с пролетен аромат са страхотен избор да хапнете нещо вкусно, леко и актуално в затоплящото се време, изпълнено със зелени свежи листа и витамини. Ако разполагате със замразен лапад, можете да си спретнете тези сарми и по време на зимните пости или за Бъдни вечер, въпреки че акцентът им е фокусиран над пролетта. В леко сварени и шокирани в ледена вода листенца лапад (щавляк) се завива вкусна веганска плънка от сварен булгур с наситнени орехи, пресен лук и копър. Ястието се ароматизира на джоджен и чесън и се оставя да ври за 40-50 минути. През това време правим сос за заливане на сармичките - от бешамел, но вместо с масло - със соево мляко, за да бъде ястието наистина постно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ