Постна тиквена супа с нахут
Веганска супа с кореноплодни зеленчуци, консерва домати и много нахут.
Бон Апети
Излъчен на 01.12.2016
Ето как да си направите сгряваща зимна супа за коледните пости, като зарадвате сетивата си с уникалния вкус на лесно домашно ястие. Заедно под капака на тенджерката влизат кубчета сурова тиква, лук, моркови и целина, които се готвят под ръководството на врящ зеленчуков бульон. Когато компонентите омекнат, към тях се добавя консерва белени домати и две консерви нахут, които превръщат топлата чорба в засищащо и още по-полезно ястие. Овкусяваме с мащерка, сол и пипер и поднасяме купичките бързо, преди чорбата да е изстинала.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ