Тиквена супа по фермерски
Супа с картофи, лук и тиква.
Необходими продукти:
- 25 г /2 с.л. масло
- 1 голяма глава лук
- 2 шалота
- 2 картофа
- 2 скилидки чесън
- 900 г /6 ч.ч. прясна тиква, нарязана на кубчета
- 2 л пилешки (или зеленчуков) бульон
- 1/2 ч.л. смлян кимион
- щипка чили
- сол и пипер
- пресен магданоз (или кориандър) за украса
Начин на приготвяне:
1. Обелете тиквата, отстранете семките и я нарежете. Нарежте и лука, шалота и картофите.
2. Запържете чесъна в масло на слаб огън за 1 мин. Увеличете котлона и прибавете лука и шалота и сотирайте 4-5 мин. или до омекване.
3. Добавете картофите, тиквата, бульона, подправките, солта и пипера и оставете да заври.
4. Покрийте и намалете огъня. Оставете да къкри 1 час, като разбърквате от време на време.
5. Прехвърлете супата на няколко пъти в блендер и я направете на гладък крем.
6. Върнете в тенджерата и продължете да готвите докато се сгрее хубаво.
7. Украсете с магданоз или кориандър и поднесете с хрупкав топъл хляб.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ