Постна баница с праз лук, зеле и булгур
Различен зелник с лук и булгур за Бъдни вечер.
Бон Апети
Излъчен на 24.12.2015
Когато дойдат пости и започнем да обмисляме менюто за Бъдни вечер, се сещаме колко малко оригинални рецепти знаем за солени ястия без животински продукти. Сякаш с постните сарми, бобената салата и тиквеника рецептите, завещани от предците ни свършват, а нечетната бройка ястия за празника не е запълнена. Ето още една идея за вкусна празнична постна храна, особено подходяща за зимата. Това е баница с праз, булгур и кисело зеле, която правим с домашни кори. Оригинална, вкусна и постна, тя заслужава своето място на трапезата за Бъдни вечер.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ