Булгур с крем сирене и тиквички
Безмесно ризото от булгур със сирена и зеленчуци.
Бон Апети
Излъчен на 30.07.2018
Може да се разнообрази традиционното ризото, като вместо ориз, се използва булгур. Тази оригинална хрумка на Лора и Стоян разкрива рецептата за вкусно безмесно ястие с натрошена пшеница, което носи мекотата на масло, крем сирене и разтопен пармезан и се поднася гарнирано с гриловани тиквички.
Тиквичките се измиват добре и с все кората се режат косо на овали. Намазват се със зехтин и се запичат на грил тиган. След охлаждане се режат на хапки. Добре е да не прекалявате с термичната обработка, както и да изберете шарени тиквички, за да е по-красиво ястието.
В тиган с дебело дъно се сгорещява зехтин, в него се запържват наситнени лук и чесън и след това се добавя булгура. Готви се малко, налива се пилешки, гъбен или зеленчуков бульон по избор и се оставя да къкри. След редуциране на течността се маха от огъня и докато е още горещ, се разбърква с крем сиренето, рендосания пармезан и маслото. Добавят се наситнени копър и магданоз, сушени домати, див лук и се овкусява със сол и пипер.
Поднася се с тиквичките.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ