Постен ориз с гъби, тиквички, домати и чушки
Вегански ориз със зеленчуци и гъби.
Необходими продукти:
- 300 г ориз
- 1 тиквичка
- 1 глава лук
- сол и пипер
- 6 с.л. олио
- 1 червена и 1 зелена чушка
- 200 г гъби
- 2 домата
- 750 мл зеленчуков бульон или вода
Начин на приготвяне:
1. Наситнете лука. Сгорещете в тиган 2 с.л. олио и го запържете докато леко започне да позлатява.
2. Измийте ориза под течаща вода в цедка и го добавете към лука. Пържете и бъркайте докато стане кристален.
3. Добавете нарязаните на полумесеци гъби и чушки. Гответе 4 минути като разбърквате. После залейте с 200 мл от бульона и добавете нарязаните на кубчета тиквички. Овкусете със сол и пипер и гответе докато течността се редуцира на 2/3.
4. Прехвърлете в тава. Залейте с останалия бульон и добавете останалите 4 с.л. олио. Разбъркайте.
5. Подредете отгоре шайби домати, нарязани на едро и бутнете във фурната на 200 градуса до готовност - около 35 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ