Постен ориз с тиквички
Варен ориз със зеленчуци.
Необходими продукти:
- 250 г ориз
- 1 литър зеленчуков бульон
- 1 глава лук
- 1 скилидка чесън
- 2 тиквички
- 40 мл растителна мазнина
- 80 г масло (ако не държите ястието да е постно)
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Сгорещете заедно маслото и растителната мазнина и запържете в тях лука и скилидката чесън до позлатяване.
2. Добавете сухия ориз вътре и разбърквайте докато не промени цвета си към прозрачност. Нека всяко зърно се намасли хубаво.
3. Излейте половината бульон и оставете да се готви като периодично размешвате.
4. Щом погълне бульона, добавете сол и пипер на вкус и сипете останалия бульон. Гответе още до абсорбирането на течността.
5. Тиквичките обелете, измийте и нарежете на малки кубчета. Добавете към ориза и гответе за 5-8 минути.
Сервирайте като гарнитура или основно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ