Регистрация

Погача от питки с масълце и сусам

Погача от питки с масълце и сусам
Средно   |   Порции 12   |   Видяна: 1872

Питка от малки питчици с апетитна коричка със семена.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 270 г брашно
  • 30 г масло
  • 5 г суха мая
  • 150 мл вода
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1 с.л. захар
  • 1 яйце
  • 10 мл олио
  • 1 жълтък
  • бяло сусамово семе

Начин на приготвяне:

1. Пресейте брашното в широка тава.

2. Разтворете маята в половината вода, загрята до 40 градуса, като прибавите вътре половинта захар и 1 ч.ч. брашно. Оставете настрана за 10 минути да шупне.

3. Изсипете в брашното солта, останалата захар, добавете маслото на стайна температура и накрая залейте с течността с шупналата мая. Замесете меко и еластично тесто и когато спре да се лепи по ръцете, го сложете да втаса на топло място докато удвои обема си. Ако е необходимо в процеса на месене, добавете малко олио.

4. Втасалото тесто премесете отново и разделете на 12 сравнително еднакви топки.

5. Намажете с масло дъното и стените на тава за печене с не много нисък борд.

6. Всяка от топките намазнете с олио и подредете плътно в тавата. Няма проблем, ако хлебчетата се притискат едно в друго.

7. Оставете да втаса повторно, после намажете с разбития жълтък и поръсете със сусам.

8. Печете в предварително загрята фурна БЕЗ вентилатор на 190 градуса за около 30 минути. След половин час готвене преценете дали питката е готова.

9. След изваждане от фурната увийте в хавлиена кърпа, покрийте с вестник и оставете да почине за още половин час.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 2:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта