Регистрация

Унгарска питка с мас и кисело мляко



Унгарска питка с мас и кисело мляко
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 1867

Меки домашни питки с кисело мляко, мас и жълтъци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Ароматен домашен хляб с мас, кисело мляко и яйца се меси в кухнята на Звездев, като тестото се оформя по стара унгарска традиция на наребрени дебели пухкави питки. В тях можете да пъхнете любимата плънка за хамбургери или пък да ги сервирате като индивидуален хляб за всеки на трапезата.

Първо в купа се пресява брашното и се смесва със солта и захарта. Прави се кладенче и в него се натрошава маята. Залива се с топла вода. Добавя се разтопената свинска мас, яйчените жълтъци и кисело мляко или заквасена сметана. Замесва се меко тесто, което не трябва да лепи по ръцете. Прибира се в намазнена купа и се завива отгоре със стреч фолио. Оставя се да втаса.

Следва от тестото с голям ринг или отвор на чаша да се изрежат кръгове. Върху тях се правят нарези - как точно - гледайте във видеото. Питките се редят в намазнена тавичка. Мажат се с разбит белтък във вода и се пекат за 25 минути.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта